Madpolitik

Børnene i vuggestuen er på fuld kost.

 

Morgenmaden i vuggestuen er fra kl. 6.30-7. Morgenmaden er forbeholdt de børn, som kommer tidlig og ikke har mulighed for at spise derhjemme.

 

9-mad: Børnene tilbydes en snack og en tår vand at drikke. Det kan være frugt, gulerødder og altid en eller anden form for brød. 

Kl. 9 har vi morgensamling på alle stuerne. For at få de bedste samlilnger er det vigtigt, at I har sagt farvel til jeres barn inden. det skaber alt for meget forvirring, hvis der skal vinkes under en samling. Vist I  aflever under samling, så gør det så kort som muligt (samlig mellem kl. 8.45-9.30).

 

Frokost: Vores køkkendame laver varieret kost. Der veksles mellem varm og kold mad. Den kolde mad kommer ind på stuerne så børnene selv kan være med til at bestemme hvad de gerne vil have på af pålæg. De børn der magter det smører selv deres mad.

Når det er varm mad er børnene også selv med til øse op på tallerkenen i det omfang de magter det.

Til frokost drikker børnene vand.

 

Eftermiddagsmad: Her er det også varieret hvad vores køkkendame laver. Det kan være forskellige slags grød, rugbrød med pålæg, pastasalat, hjemmebag med frugt, rodfrugter i ovnen med dip eller andet.

Til eftermiddagsmad drikker børnene mælk.

 

Mad til de børn der er her efter 16.30: Her tilbydes børnene lidt frugt og en tår vand at drikke.

 

Børnene er  selv med til at dække bordet. De prøver at tælle hvor mange tallerkener, glas, skeer osv. der skal bruges.

 

Vi tager hensyn til børn med allergi og børn med anden etnisk baggrund end dansk.

Se desuden bestyrelsens kostpolitik vedr. fødselsdage og andre mærkedage. Kostpolitik 

 

I sommerferien (Ca 3 uger) hvor køkken damen har fri, har man selv madpakke med. Dette bliver taget op i forældrerået hvert år.

 

Børnenen i Børnehaven skal selv have mad med, 2 madpakker en til frokost og en til eftermiddagsmad. Der er morgenmad   kl 6.30-7.30