Skip til hoved indholdet
    Hjem Forældresamarbejde

Forældresamarbejde

Samarbejde, bestyrelse og kontaktforældre.

Et godt samarbejde mellem forældre og pædagogisk personale skaber sammenhæng i børns liv på tværs af hjem og dagtilbud.

Et godt samarbejde mellem dagtilbud og hjem øger både det pædagogiske personales og forældres indsigt i barnets liv. Derfor vægter vi I Åen samarbejdet højt, og vi forsøger at binde barnets forskellige arenaer sammen, hvor både forældres og det pædagogiske personalets unikke viden om barnet komme i spil.

I Åen er der mange engagerede forældre, der støtter op i forhold til de sociale arrangementer, som vi afholder. Det gælder alt fra sommerfester til forældremøder.

Sådan samarbejder vi med forældrene

Høje-Taastrup Kommune har valgt at dele sine daginstitutioner op i klynger, som hver består af cirka tre institutioner.

Vi er en del af Klynge D, der udover Åen også består af daginstitutionerne Flinteby og Lyngen.

Forældrebestyrelsen

Denne sammensættes med repræsentanter fra hele klyngen. Den består af syv til ni forældrerepræsentanter og to suppleanter valgt blandt forældrene. Desuden sidder der en medarbejderrepræsentant og en klyngeleder, der deltager som sekretær for bestyrelsen, og som er uden stemmeret.

Bestyrelsen arbejder med forskellige elementer af dagtilbuddets drift og udvikling.

I forhold til dagtilbuddets drift handler det blandt andet om principper for anvendelse af budgetrammen og valg om kommunal frokostordning.

Desuden behandles emner som pædagogisk udvikling og evaluering af pædagogiske læreplaner.

Valget afholdes i andet kvartal, og man vælges for to år. Man kan vælge at stille op til forældrebestyrelsen, hvis man har tid og lyst. Der afholdes cirka 4 møder om året.

På infotavler i husene finder I mailadresser på bestyrelsesmedlemmerne.

Kontaktforældregruppen

Kontaktforældrene har som sådan ingen beslutningskompetence. Minimumskompetencerne for kontaktforældregruppen vedrører pædagogiske aktiviteter og børnerelaterede spørgsmål, som alene har reference til børnerelaterede aktiviteter i den enkelte afdeling. Det kan eksempelvis være:

  • Medhjælp/medarrangør ved forældrearrangementer som sommerfest, julefest og lignende.
  • Medhjælp/medarrangør ved temaaftener og etablering af legegrupper.

Dette udvalg skal man ikke vælges ind i. Man kan blot melde sig ved at kontakte Klyngeleder Maj-Britt Søgaard.

Vi tilstræber en god hverdagskontakt til alle forældre, samt en åben, ærlig og respektfuld dialog omkring stort og småt i barnets liv. Derudover afholdes forældresamtaler, hvor vi kan drøfte barnets trivsel, læring og udvikling.

  • I vuggestuen vil I få tilbudt 2 forældresamtaler. Første samtale er cirka et år efter opstart. Dernæst en samtale ved overgangen til børnehaven. Forældre er altid velkomne til at tage kontakt til personalet, hvis der opstår et behov for flere samtaler end de fastlagte. Det sammen gør personalet.
  • I børnehaven vil I få tilbudt 2 forældresamtaler. Den første samtale er cirka 3-6 måneder efter opstart. Den sidste forældresamtale afholdes efteråret inden skolestart. Forældre er altid velkomne til at tage kontakt til personalet, hvis der opstår et behov for flere samtaler end de fastlagte. Det sammen gør personalet.

I Høje Taastrup kommune anvender vi Rambøll Dialog som redskab til den gode forældresamtale, hvor forældre og personalet har haft lige muligheder for at forberede sig til samtalen. Dialogen handler om at kunne bruge hinandens viden, om hvad der fungerer godt i forhold til barnets trivsel og læring.

I Åen har vi ét årligt forældremøde. Dette planlægges i samarbejde med forældrekontaktgruppen.

Vi veksler i mellem at sætte fokus på børnenes hverdag, for hele institutionen, stuevis eller have foredragsholdere på besøg for at holde oplæg.

Daginstitution Åen
Spangåvej 12 - 12 A, Sengeløse
2630 Taastrup

Telefon: 43 35 32 80

Pædagogisk leder/ Klyngeleder:
Maj-Britt Søgaard
E-mail: Maj-BrittMa@htk.dk

Mandag - torsdag:
Klokken 06.30 - 17.30

Fredag:
Klokken 06.30 – 17.15

Lukkedage